Home > Blog > Het Doetertoe zet een speciaal rekeningnummer in de kijker: BE 84 4358 0341 0159
Lawrence spreekt de kinderen van JAWA toe die bezoek krijgen van andere kinderen uit de lagere school

BE 84 4358 0341 0159    
met vermelding “5127 JAWA Kenia”.

 

Graag willen we uw steun vragen voor 3 nieuwe kinderen die in JAWA komen wonen omdat zij omwille van hun beperking ergens achtergelaten werden en als weeskinderen nu al drie of vier jaar in het ziekenhuis verblijven.

bedjes met kinderen met CP in het ziekenhuis van Meru

In december bezochten Lawrence, Lara en Bente het groot provinciaal ziekenhuis in Meru. Zij hebben er de 3 kinderen voor het eerst ontmoet. Tot hun grote verbazing vernamen zij hoelang deze kinderen met een minimum aan zorg in het ziekenhuis werden opgevangen.

De drie kinderen – twee meisjes en een jongen – zijn ondertussen tussen de 8 en 9 jaar en hebben een hersenverlamming. Er is geen spoor van wie hun familie zou kunnen zijn. Jammergenoeg zijn dit geen uitzonderlijke gevallen in Kenia.

JAWA is geen weeshuis, maar door hun beperking is Lawrence ervan overtuigd dat ze best geholpen worden in JAWA. In JAWA kunnen zij therapie, verzorging en ook de nodige kansen krijgen om in hun ontwikkeling te groeien. Een liefdevol team staat voor hen klaar.

Wat is er nodig? In de eerste plaats moeten er extra bedden, matrassen, kledij en materiaal  aangekocht worden om voor deze kinderen een comfortabel verblijf te voorzien. Daarnaast is er ook een extra verzorgende nodig, een extra teamlid dus. Tenslotte zijn er nog de alledaagse verbruikskosten.

Het Doetertoe lanceert daarom een actie om het speciaal rekeningnummer in de kijker te stellen. Het is ons nummer specifiek bedoeld voor de kinderen van JAWA die er permanent zullen verblijven omdat ze werden achtergelaten. Het ziekenhuis is geen goede plaats voor hen, JAWA wel. Omdat JAWA deze uitdaging niet alleen kan dragen vragen we om hulp. Ook in de gemeenschap waar JAWA zich bevindt, zal de situatie uitgelegd worden en zal om steun van de lokale gemeenschap gevraagd worden. Maar ook vanuit onze kant, willen we graag de opvang van deze kinderen helpen verzekeren. Het Doetertoe wil op dit moment op zijn minst de helft van de kosten betalen.

in het ziekenhuis van Meru

Het speciaal rekeningnummer is bedoeld om een sponsorrekening te maken specifiek voor dit doel. Maar naast deze drie kinderen, die momenteel nog steeds in het ziekenhuis zijn, waren de inkomsten van dit rekeningnummer ook al voor de andere residentiële kinderen die geen directe familie hebben of die de financiële bijdrage niet kunnen betalen. JAWA telt momenteel 10 kinderen die er permanent verblijven.

Gelukkig kan Het Doetertoe nu al rekenen op ongeveer 20 trouwe meters en peters. Dankzij hun bijdragen hebben we tot nu toe de huidige kinderen in JAWA kunnen steunen voor hun verblijf. We zullen iedereen aanraden die wil steunen, nu ook specifiek te doen voor de nieuwe kinderen.

Wat ook speciaal is aan het rekeningnummer is dat het vanaf 40 € per jaar, het mogelijk is om dit fiscaal af te trekken. De rekening is gekoppeld aan de NGO “Via Don Bosco”, omdat zij deze fiscale attesten kunnen uitreiken (en wij niet). Op die manier krijg je van wat je geeft, een deel terug.  Om uw bijdrage zeker bij JAWA te laten toekomen, is de mededeling uiterst belangrijk: vermeld “5127 JAWA Kenia”. Elk jaar ontvang je het jaar erop automatisch het fiscaal attest.

Via Don Bosco
BE 84 4358 0341 0159    

met vermelding: “5127 JAWA Kenia”