Home > JAWA > Kenia

Waar in Kenia bevindt zich JAWA?

JAWA centrum is gelegen in Kenia tussen Meru en Nkubu, enkele kilometers onder de evenaar. JAWA is gelegen op wandelafstand van de B6, de weg van Nairobi naar Meru. JAWA bevindt zich net voorbij Nkubu, 300 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi.

Meru ligt aan de voet van Mount Kenia en is voornamelijk omringd door families die leven van de landbouw.
Waar-framed

Routebeschrijving van Nairobi tot in Meru.

Routebeschrijving naar JAWA.

 

Meru is de grootste stad in de oostelijke provincie. Het ligt aan de Kathitarivier aan van voet van Mount Kenya (noordoostelijke kant). Het ligt zes kilometer boven de evenaar op ongeveer 1500 meter boven zeeniveau in een gebied bestaande uit kleine dorpjes en landelijke boerderijen. Het wordt voornamelijk bewoont door de Merustam. De stad is te bereiken via een verharde weg vanaf Nairobi via de oostkant van Mount Kenya.
Meru is een levendige provinciestad en is dus het zaken, landbouw en onderwijs centrum van het noordoosten van Kenia. Er bevinden zich banken, hotels, markten en transportterminals.
In Meru wordt ook koffie, thee, hout, vee, zuivelproducten, prinsessenbonen en vele andere zaken geproduceerd. Het behoort tot de belangrijkste koffieproducerende gebieden.