Home > Wie Zijn We? > Historiek

2010

In augustus 2010 ontving ik van Lawrence een mail. Hij stelde me zijn projectvoorstel voor: het bouwen van een centrum voor kinderen met een beperking, genaamd “Just As We Are” of JAWA. Hij vroeg me om het na te lezen. Ik las het aandachtig en was vertederd maar tevens geïnspireerd door zijn plan. Ik ontdekte dat hij zelf al aan de slag was gegaan. Een stuk grond was al aangekocht en een plan was al getekend door een architect.

We maakten afspraken dat we een partnerorganisatie zouden worden van het Keniaanse centrum. Het uitwerken van het plan zou op die manier een grotere duurzaamheid kennen, maar het eigenaarschap bleef bij JAWA. Dit vonden we sowieso belangrijk. Het Doetertoe was geboren en maakte het engagement om JAWA voor een periode van 10 jaar te ondersteunen om de financiële middelen te bekomen om onze gezamenlijke doelstelling te bereiken. De vzw Het Doetertoe werd opgericht op 25 november 2010. De statuten verschenen in het Belgisch staatsblad op 2 december 2010.

JAWA is het geesteskind van Lawrence Kimathi Mwiti, een Keniaanse ergotherapeut, afkomstig uit Meru. Wanneer iemand van ter plekke met een prachtig idee op de proppen komt, de eerste stappen zet, de behoeften van de doelgroep kent, de vraag stelt naar steun, de zoektocht op zich neemt naar verankering in de Keniaanse context,… dan vinden wij samenwerken een uitstekend begin voor een jarenlang engagement.

Bekijk hier het fotoboek: JAWA from the start. Of bekijk het meteen  online in groter formaat.