Home > Actueel > Kenia reis 2017
Welkom! Neem hier een kijkje in mijn fotoalbum.

Bij JAWA op bezoek

Van 1 april tot 9 april was ik voor een weekje terug in JAWA. Het was ruim een jaar geleden. Er toekomen voelde meteen heel vertrouwelijk aan. Zo zag ik al van ver de kinderen die ik kende van vorig jaar en het team was als familie die ik lange tijd niet meer had terug gezien. En ook zag ik onmiddellijk de dingen die sinds vorig jaar veranderd waren… – de gezellige snoezelruimte, de ruime gastenkamer, de modern ingerichte keuken, de vrolijk beschilderde poort en muren… – echt wel veel dingen en niet hetzelfde gevoel als dat je het op foto ziet, vind ik. Ook de ziel van het centrum dat leeft is sterk voelbaar. Elke dag is men er in de weer om kinderen met een beperking een mooie, rustige en leerrijke dag te schenken.

Hartverwarmend

De gemoedelijke sfeer die er hangt, bracht mij ook echt tot rust. Het zelf aanvoelen dat alles er goed verloopt is één ding. Het waren vooral de complimenten die ik hoorde van bezoekers (Keniaanse en buitenlandse mensen), die oprecht hun verwondering uitten over de geëngageerde en liefdevolle manier waarop de kinderen behandeld werden. Ze hadden het ook over de positieve sfeer, de professionaliteit van de therapie en de degelijke infrastructuur van JAWA-centrum,… Dat deze positieve opmerkingen niet alleen op materiële aspecten sloegen, was voor mij het meest hartverwarmend. Het team is super!

Goed doel in het dorp

Ik was blij verrast hoe goed JAWA is ingebed in de buurt. Heel wat bezoekers zakken af naar JAWA. Veel mensen van ter plaatse zien JAWA als een goed doel in hun dorp en willen de kinderen van JAWA mee helpen opgroeien. En dat is een hele mentaliteitswijziging in vergelijking met voor de tijd van JAWA. Ik ontmoette mensen die een dag mee komen helpen, mensen die hun verjaardagsfeest in JAWA organiseren, een klas van de nabije school die met de kinderen komen spelen, mensen die dieren en voedsel meebrengen, iemand die het mogelijk maakte voor de kinderen om op safari te gaan met een bus…

Tot slot…

Met een gerust hart kan ik zeggen dat vrijwilligers en stagiaires uit België er een goede plek zullen vinden om mee te werken met het JAWA-team.

Heb je de Facebook-pagina van Het Doetertoe gezien? Ook daar kon je foto’s zien van mijn reis en andere info. Klik gerust door.