Home > Actueel > Leren bouwen, met resultaat voor JAWA

Gedurende het jaar 2014 zijn er tussen Het Doetertoe en Mondi Build afspraken gemaakt om te bouwen. Gedurende het jaar gaf Johan, een aannemer en leerkracht uit Deinze, regelmatig les aan studenten bouw van de Don Bosco school in Embu, niet zo ver van JAWA centrum . Johan leert studenten te bouwen volgens een plan en voor het bouwen introduceerde hij een nieuwe methode met stumbleblocs. Naast de theorie is er ook de praktijk.

Een verdieping op het bestaande gebouw van JAWA wordt gebouwd in samenwerking met deze Keniaanse studenten. Heel het jaar hebben ze tijdens die praktijklessen JAWA als voorbeeld genomen.  We zijn heel benieuwd naar het resultaat.

Het feit dat Keniaanse studenten dit aanpakken, kunnen wij alleen maar toejuichen. JAWA is een ‘community based organization’ of CBO. Dit betekent dat mensen uit eigen gemeenschap het centrum van binnen en van buiten kennen en het mee helpen groeien. Het is een centrum dat bedacht, gekend en gemaakt is door hen zelf. Wij geloven dat appreciatie voor het resultaat veel groter is als men zelf de trots kan beleven over de eigen verwezenlijkingen, dan wanneer alles een cadeau is van een Westerse organisatie.  We hechten belang aan het proces en wat er leeft rondom JAWA, ook al neemt het meer tijd in beslag. Maar het gaat vooruit. Resultaten worden geboekt.

DSCN2496-001

aanleren van het bouwen met de stumbelblocs de leerlingen kijken geïnteresseerd toe