Home > Actueel > zindelijkheid en wasbare luiers

Wat is zindelijkheid?

De meeste kinderen worden na een bepaalde tijd rond 2 of 3 jaar zindelijk. Kinderen met een verstandelijke beperking en autisme hebben echter vaak veel langer moeite om zindelijk te worden: voor urine en ontlasting, voor zowel overdag als ’s nachts.

Het belang van zindelijkheid of continentie voor de ontwikkeling, welbevinden, kwaliteit van bestaan en gezondheid kun je nauwelijks overschatten. Sociale uitsluiting van het kind of volwassene die niet zindelijk is, is daarbij de grootste bedreiging.

Natuurlijk ondernemen ouders pogingen om hun kind te leren succesvol van het toilet gebruik te maken. De vele teleurstellingen die hiermee gepaard gaan, leiden er vaak toe dat het kind dag en nacht een luier moet dragen. Vaak liggen kinderen heel lang met natte billen in hun bed. Luiers die gebruikt worden zijn niet zo absorberend en zijn ook niet meer dan een doek met een inlegger.

In JAWA is toilettraining één van de eerste activiteiten die ze met alle geduld en de gepaste begeleiding met de kinderen opgenomen worden.

Wij willen JAWA en de kinderen een stukje helpen in het verbeteren van hun comfort om te voorzien in wasbare luiers die beter absorberen, dan de luiers die er nu zijn. Lees meer over ons nieuwste project.