Home > Actueel > Enkele dagen in JAWA

Dit is een kort berichtje.

Zondagavond in het donker kwamen we aan in het dorp waar JAWA is.

We zijn hier nu drie dagen.
De eerste dag maakten we terug kennis met het team Lawrence, Bridget, Purity en Charles. Charles is iemand nieuw die ook het beste van zichzelf geeft. Evans is de chauffeur die ook spelletjes speelt met de kinderen. Hoewel Evans en Charles beiden chauffeurs zijn, werken ze voor het grootste deel van hun tijd hier als opvoeders. Elk heeft zijn eigen klas met ongeveer8 kinderen. Ondertussen geeft Bridget therapie aan enkele kinderen.

We herkennen sommige van de kinderen van twee jaar geleden. Andere kinderen zijn nieuw, maar elk kind trekt onze aandacht. Elke dag wanneer we aankomen doen we een rondje high five.

Nico maakte een kort filmpje. Die we reeds via Facebook posten.

Vandaag was het de laatste dag met Lindsey en Stijn in JAWA. Deze namiddag hadden we samen een snoezelsessie georganiseerd met de kindjes die minst zelf iets konden doen. Stijn had Mosquito Bar Music mee. We werden er zelf helemaal relaxed van 🙂

Verder konden we ook al verschillende zaken opsommen die aangepakt moeten worden, naast het bouwen van een extra verdieping.

Eén iets moet duidelijk zijn, als je JAWA bezoekt. Het is een centrum op een Afrikaanse, Keniaanse ritme zonder enige luxe en geconfronteerd met dezelfde problemen van elke school of centrum of ander goed initiatief in het land. Er zijn veel te weinig middelen om het functioneren naar behoren te laten draaien.