Home > Staff > Griet Deroo
Griet Deroo
Griet Deroo
Oprichter en voorzitter

Ik ben Griet Deroo, geboren in 1977. Ik ben afkomstig uit Izegem. Studeerde ergotherapie in Gent en besloot na een buitenlandse stage op de Filipijnen verder te studeren. Ik studeerde af in 2001 als licentiate in de sociale en culturele antropologie. Tegelijkertijd volgde ik de cursus bij BTC want samen met mijn echtgenoot was ik van plan om in het Zuiden te werken. We kregen de mogelijkheid om naar Kenia te gaan voor 2 jaar. Ik werkte er mee in Challenge Program, een dagcentrum voor kinderen met een beperking in een arme wijk van Nairobi (Shauri Moyo). Sindsdien heb ik een passie voor Kenia en voor kinderen met een beperking. Sinds 2003 wonen we terug in België en ben ik voornamelijk als ergotherapeute werkzaam. Maar ook bij Platform Handicap en OntwikkelingsSamenwerking deed ik ervaring op en behield ik de band met het Zuiden.

Kenia liet me helemaal niet los en naar aanleiding van een vriendschap 8 jaar eerder, ontstond in 2010 Het Doetertoe als partnerorganisatie van het Keniaanse JAWA-centrum.

Griet ontmoet Ronny en Kinoti aan JAWA centrumDe passie voor Kenia laat zich voelen in de sociale en culturele eigenheid en verscheidenheid van de mensen. De authenticiteit van de kinderen en hun drang om te demonstreren wat ze in petto hebben, is onbeschrijfelijk. Ik heb ook bijzondere interesse in andere denksystemen en sociale gewoonten en probeer hierin steeds het evenwicht te zoeken tussen de culturele eigenheid enerzijds maar ook het onrecht anderzijds. Opkomen voor zij die sociale uitsluiting ervaren en samenwerken met mensen die kinderen met een beperking de kans geven plezier en geluk te vinden, zoals elk ander kind dit verdient, daar werk ik met veel plezier elke dag aan mee.