Home > Staff > Glorified
Glorified in een statoestel, steekt blokjes op elkaar
Glorified

Glory

Dat het niet eenvoudig leven is met een beperking lijkt evident. Aankleden, eten, lopen, het wordt er allemaal een stuk moeilijker op als je lichaam niet meewerkt. Misschien hebt u zelf wel eens iets gebroken, waardoor u tijdelijk ook niet alles meer kon wat u zou willen doen.

Glory heeft last van een aandoening die men hemiparesis noemt. In feite komt het neer op een gedeeltelijke verlamming van de rechterkant van haar lichaam. Hierdoor kan ze niet zo goed lopen, of dingen vastpakken. Het is wel een pienter meisje, en ze wil dan ook graag naar school. Helaas zal ze daar nog even op moeten wachten, want nu zou dat nog niet lukken.

Ze is een beetje verlegen, en heeft nog niet veel vertrouwen in haar eigen kunnen. Op JAWA wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het fysieke aspect, maar ook het mentale. Naast het feit dat ze veel mag kleuren om haar rechterhand te trainen mag ze bijvoorbeeld ook de aanvoerder van haar ploeg zijn bij groepsspelletjes. Op die manier kan ze de groep laten zien dat ze heel wat in haar mars heeft, en dat spiegelt zich op haar zelfvertrouwen.

Ze woont op ongeveer 20 kilometer afstand van JAWA met haar tante en kleine broertje en kan dan ook maar 1 keer per week langskomen. Ondanks dat ze wat verlegen is heeft ze een hele leuke lach die we gelukkig meerdere malen mogen zien. Bijvoorbeeld als ze met haar poppen aan het spelen is, deze zijn namelijk haar favoriete speeltjes.

De hoop is dat ze zich binnen afzienbare tijd zelf kan aankleden, goed kan lopen en dan eindelijk naar school kan gaan. Zo zal ze nog meer met leeftijdsgenootjes om kunnen gaan, en meer kunnen leren. Dat leidt dan weer tot een nog groter geloof in zichzelf, en met de tijd zal ze dan volledig onafhankelijk de wereld in kunnen.

Succes Glory!